Snížení úplaty za obhospodařování fondů - Oznámení

AXA investiční společnost a.s. (dále jen „společnost“) jako obhospodařovatel investičních fondů

• AXA CZK Konto, otevřený podílový fond AXA investiční společnost a.s.
  • AXA CEE Dluhopisový fond, otevřený podílový fond AXA investiční společnost a.s.
  • AXA Eurobond, otevřený podílový fond AXA investiční společnost a.s. (dále jen „fondy“)

oznamuje, že v období od 1.10.2017 – 30.9.2018 snižuje úplatu za obhospodařování výše uvedených fondů o 0,25%. Upravené hodnoty naleznete v Sazebníku poplatků a v tabulce níže.

Fond Úplata za obhospodařování účtovaná do 30.9.2017 včetně Úplata za obhospodařování účtovaná v období od 1.10.2017 do 30.9.2018
AXA CZK Konto 0,50 % p.a. 0,25 % p.a.
AXA CEE Dluhopisový 1,25 % p.a. 1,00 % p.a.
AXA Eurobond 1,00 % p.a. 0,75 % p.a.

Úplata za obhospodařování je příjmem společnosti, ze kterého hradí náklady spojené s obhospodařováním fondů. Vzhledem k trvajícímu období nízkých úrokových sazeb se společnost rozhodla vzdát se části tohoto příjmu ve prospěch podílníků. Společnost bude v následujícím období hradit část nákladů z vlastních zdrojů, což bude mít pozitivní vliv na výkonnost uvedených fondů. Po uplynutí období bude situace na kapitálových trzích opět revidována a v závislosti na dalším vývoji a budoucím výhledu se může společnost rozhodnout toto období prodloužit, případně dále úplatu snížit. O tomto kroku bude informovat podílníky oznámením na svých webových stránkách www.axainvestice.cz a v sazebníku poplatků.

AXA investiční společnost a.s.