Zklikvidovali jsme první škody po orkánu Sabine

Naši klienti dosud nahlásili více než stovku škod v řádech milionů korun, lze však předpokládat, že se nejedná o konečný účet. Kalamitní škody totiž bývají vždy hlášeny s několikadenním zpožděním.

Mezi prvními nahlášenými převládají poškozené střechy, které poničil extrémně silný vítr. Výjimkou nejsou škody na vozidlech způsobené popadaným stromy, větvemi a také nezajištěným předměty, se kterými si silný vítr pohrál jako s loutkami.

Většinu těchto škod na vozidlech (z havarijního pojištění či připojištění k povinnému ručení) bude možné zlikvidovat pomocí online aplikace během 24hodin. S postupem poradí klientům operátoři AXA linky. Na internetových stránkách a sociálních sítích AXA jsou k dispozici informace, jak postupovat při hlášení škody.

První škody byly zlikvidovány a finanční prostředky byly odeslány na účty klientů.

Mezi nejničivější větrné smrště v minulosti patřily orkán Kyrill z ledna 2007 nebo bouře Herwart z října roku 2017. Na jaké pořadí se zařadí Sabine ukáží příští dny.

AXA Health Keeper