AXA podepsala „Závazek finančnictví bez tabáku“

Dne 26. září 2018 se na půdě Organizace spojených národů poprvé v historii spojili představitelé skupiny AXA a dalších finančních institucí se zástupci vlád a zdravotnických organizací, aby představili „Tobacco-Free Finance Pledge“, tedy závazek finančnictví bez tabáku. Tato celosvětová iniciativa vyzývá své signatáře, aby zvážili přijetí kroků, které povedou k nulové finanční podpoře tabáku ve všech oborech od úvěrování, přes pojišťovnictví až po investice.

„Jako poskytovatel zdravotních pojištění se denně setkáváme s dopady kouření na zdraví a kvalitu života lidí. AXA chce lidem pomáhat, aby vedli lepší život, a mít pozitivní vliv na společnost. V roce 2016 jsme byli jedním z prvních globálních pojišťovatelů a investorů, kteří zastavili investice do tabákové průmyslu a přestali jej i pojišťovat, protože věříme, že pouze jednotné kroky mohou vést k nějaké změně. Proto s potěšením vnímá sílu dnes představeného společného závazku za finančnictví bez tabáku,“ uvedl Thomas Buberl, CEO skupiny AXA.

Přečtěte si celou tiskovou zprávu skupiny AXA v angličtině ZDE.

Aplikace AXA Drive